Hoe Intel de lancering van een nieuwe processor sexy maakte

Toegegeven, de lancering van een nieuwe microprocessor is nou niet bepaald het wannabe-persevent van het jaar. Toch wist Intel afgelopen donderdagavond de zaal vol te krijgen door de belangrijkste USP van het product te koppelen aan snelle auto’s en games tijdens een Top Gear Live pre-event.

Het bijzondere aan de nieuwe Intel CORE range is namelijk dat het chipje over een ingebouwde grafische kaart beschikt. Dat maakt het product interessant voor fanatieke gamers die een zo realistische mogelijke game-ervaring nastreven.

Om dat te demonstreren werd ‘de snelste man van Nederland’ – Tom Coronel uit de kast getrokken die tijdens de perspresentatie plaats nam in een racesimulator en een rondje rally reed, met inderdaad wel heel indrukwekkende graphics.

Intel gaf tijdens de presentatie aan dat de nieuwe serie chips ook inspeelt op de toenemende online videoconsumptie. 32% van alle consumenten onder de 49 maakt hier inmiddels bijna dagelijks gebruik van. Bovendien worden PC’s steeds vaker gebruikt om (online) games op te spelen.

Behalve voor de PC ontwikkelde Intel overigens ook CORE processoren voor mobiele apparaten. Behalve een betere 3D ervaring en hoger frame-rate zouden deze chips ook sneller en energiezuiniger zijn, ‘onder optimale omstandigheden van de hardware uiteraard’.

‘Maar maakt dit alles de consument in de winkel wel wat uit?’ vroeg een kritische journalist in de zaal. ‘Zolang 89% van de consumenten aangeeft een nieuwe PC te kopen omdat de oude qua prestaties niet voldoet, blijft het voor een bedrijf als Intel belangrijk zich ook B2C voldoende in de kijker te spelen’. En dat deed de processorfabrikant op deze manier slim, want de aankleding en de aansluitende Top Gear Live show maakte van deze productlancering uiteindelijk toch een flink spektakel.