Wallaby: Al je credit cards op één ‘smart card’

Een veel te dikke portemonnee als gevolg van stapels met pasjes is al jaren een ergernis voor velen. In Amerika wordt het probleem vooral veroorzaakt door credit cards: Amerikanen hebben vaak een groot aantal verschillende kaarten omdat elke aanbieder zijn eigen loyalty programma heeft. Die variëren van Frequent Flyer miles, korting bij grote warenhuizen tot gratis hotelovernachtingen. De Amerikaanse start-up Wallaby zegt nu met een oplossing te komen: Met de Wallaby kaart combineer je al je creditcards in één kaartje.

CEO en Co-Founder Matthew Goldman gelooft dat de oplossing van een tastbare kaart meer potentie heeft dan nieuwe mobiele betaaltechnieken die bijvoorbeeld gebruik maken van smartphone chips omdat het ‘vertrouwd en duidelijk is’. Het principe is simpel: Via de site lever je alle informatie van je diverse credit cards aan. Wallaby stuurt je vervolgens één nieuwe credit card toe die je vanaf nu voor alle verschillende toepassingen kunt gebruiken. De technologie erachter herkent bij een betaling precies welke kaart je voor een transactie het beste kunt gebruiken. Daarnaast kun je op de site je persoonlijke voorkeuren voor gebruik invoeren en updaten.

Na een gratis proefperiode van 6 maanden betalen gebruikers een vaste fee van 50 dollar per jaar. Volgens Goldman is het dat geld absoluut waard. ‘Niet alleen omdat je portomonnee er aanzienlijk dunner van wordt, maar vooral we mensen een hoop tijd besparen’. De Wallaby kaart is vooralsnog alleen in de VS beschikbaar.