Infographic: Hoe smartphones de gezondheidszorg veranderen

Mhealth is een hot topic. Verwacht wordt dat alle data die apps op gebied van gezondheid (denk aan runkeeper, bloedsuikermeters, hartslagmeters etc), maar ook websites en games verzamelen voor een enorme verandering in traditionele patientenzorg gaan veroorzaken. In onderstaande infographic worden vast wat voorspellingen op een rijtje gezet.

Op de eerste plaats zijn patienten straks dankzij mobile health ontwikkelingen veel beter bereikbaar voor medische zorg. Smartphones zullen er voor zorgen dat 2x zoveel mensen (denk aan inwoners van afgelegen gebieden) snel door een arts geholpen kunnen worden. Ook gaan de kosten voor gezondheidszorg de komende jaren enorm omlaag.

Volgens een telling van de makers van deze infographic zijn er inmiddels ruim 40,000 mHealth apps beschikbaar. Denk daarbij aan apps om beter te eten, slapen of bewegen, zwangerschappen, medicijngebruik of ‘je mood’ te managen of je bloeddruk of de hoeveelheid pollen in de lucht te analyseren. In 2011 downloadden 124 miljoen mensen een mHealth gerelateerde app op hun mobiel in 2012 waren dat er al 247 miljoen, een ruime verdubbeling.