My precious! Een demografische breakdown van Middle-Earth

Film is een prachtmedium. Films nemen je mee op avontuur door onbekende werelden en stellen je voor aan personen die je nooit had verwacht te ontmoeten. Ze maken ook de meest complexe relaties inzichtelijk lieten we eerder al zien. En mocht je nog verder willen analyseren, welke film leent zich dan beter dan de Lord Of The Rings-trilogie?

Het LOTR Project van de Zweed Emil Johansson kreeg aan het begin van dit jaar al een hoop aandacht, maar de student heeft sindsdien niet bepaald stilgezeten. Nu de wereldberoemde LOTR-trilogie binnenkort gezelschap krijgt van “The Hobbit” en zijn vervolg heeft de Zweed zijn boeken nog eens afgestoft en is hij opnieuw naar de data gaan kijken.

Intussen bevat zijn database meer dan 920 karakters uit de fictieve wereld van Tolkien. We zien niet alleen een complete stamboom van alle personages, maar ook de historie en reizen worden per gebied en personage gevisualiseerd. Nieuw is de breakdown van de verschillende demografisch gegevens: leeftijden, geslacht, ras en levensverwachting. Johansson heeft echt een zo’n compleet mogelijk overzicht willen genereren.

Mocht je onderweg nog even door willen gaan met spitten: er is een Android app! Uren pluisplezier gegarandeerd!