Vind een betere arts, deel 2: who’s your doctor’s doctor?

We schreven vorige week al over BetterDoctor, een app waarmee mensen een arts in de buurt kunnen vinden waarvoor je in aamerking komt op basis van o.a. je verzekeringsgegevens. Deze app heeft ook een ingebouwd rating systeem, zodat je op basis van het oordeel van je gelijken kunt zien of het gaat om een goede arts.

Er ontstond een discussie in de commentsectie over hoe je als relatieve leek nou werkelijk kunt beoordelen of een arts die uit zo’n app komt rollen, ook echt een goede arts is. Een betere maatstaf is misschien wel wat artsen van elkaar vinden, want zeg nou zelf: als een arts door zijn collega’s als goed wordt beoordeeld, heeft dat misschien nog wel meer waarde dan wanneer mijn buurman het een goede arts vindt.

Beter nog dan BetterDoctor, is er nu dus DOConnect, een app van Healthtap. In DOConnect wordt gebruik gemaakt van diverse datasets waarin naar voren komt welke artsen doorverwijzen naar hun collega’s. Dit wordt gezien als een goede indicatie dat dokter X een hoge dunk heeft van dokter Y; hij stuurt er immers zijn eigen patiënten naar toe. Of nog beter: waar gaat een arts zelf het liefste naar toe als hij iets mankeert?

Lees hier een mooi uitgebreid artikel over de totstandkoming van DOConnect