Nóg een te gekke activity tracker: basketbalschoenen!

Twee dagen geleden hebben we je al een overzicht gegeven van de 8 beste activity trackers voor 2013. We willen er nog erg graag een negende aan toevoegen: basketbalschoenen die meten hoe hoog je springt!

Op Numrush hebben we al veel geschreven over trackers als Nike’s Fuelband of FitBit: tools die je fysieke activiteit meten en kwantificeren, zodat je je eigen bewegingen kan analyseren in een daarvoor bestemde app. De meeste van deze trackers zijn te koop in de vorm van een armbandje of een kleine pod die je aan je broek bevestigd. Nike gaat een stap verder, en komt met de Hyperdunk+. Dit zijn basketbalschoenen met dezelfde sensoren als Nike’s andere activity tracker, de Fuelband (waar we stiekem wel een beetje fan van zijn).

Naast het bijhouden van hoeveel energie je verbruikt en hoeveel stappen je zet, wordt ook je snelheid meegenomen. En, nog belangrijker voor het basketbal: de app houdt ook bij hoe hoog je springt. Handige informatie als je basketballer bent en je wil je sprongtraining optimaliseren.

De Nike Hyperdunk+ zijn standaard te bestellen, maar je kan natuurlijk ook (het blijft natuurlijk wel Nike) ook special editions krijgen, zoals de LeBronX+ of de Kobe+8. Nu kun je echt meten hoeveel hoger dan jij deze twee basketbalsterren kunnen springen.