Tempo: De beste agenda app voor iPhone tot nu toe?

Er is nog veel ruimte voor verbetering in tools die we dagelijks gebruiken. Zo maakte de app Mailbox vorige week furore door een nieuwe manier van email verwerking aan te kondigen: Je mail als bewerkbare to-do-list. En nu is er ook een nieuwe app om je agenda te beheren.

Na Fantastical, een andere agenda app die afgelopen najaar al groots in het nieuws kwam, is er nu namelijk Tempo. Tempo is naar eigen zeggen een ‘context aware’ calender tool voor de iPhone van de makers van Siri. De app maakt gebruik van artificial intelligence om je agenda items automatisch te verrijken. Zo verschijnt het weerbericht van de locatie waar je bent automatisch bovenin beeld, maar ook het telefoonnummer van de persoon waarmee je straks een afspraak hebt, mocht je hem of haar nog willen bellen.

Net als bij Fantastical kun je je emailaccount koppelen aan de app. Wanneer je een meeting hebt met iemand waar je al mailcontact mee hebt gehad, wordt die mailthread automatisch aan de afspraak gekoppeld. Handig, als je vlak van tevoren nog even terug wilt zoeken wat er al besproken is.

Ook aan locatieintegratie is gedacht: Zoek een geschikte locatie voor een meeting via Foursquare, en navigeer je weg door de stad met behulp van de ingebouwde map functionaliteit. Eigenlijk is Tempo dus personal assistant on the go. Om de App te downloaden moet je wel even switchen naar een Amerikaanse iTunes account: De app is vooralsnog in de Amerikaanse iOS appstore te downloaden.

Met dank aan @MichielVeenstra voor de tip!