Bluetooth armband werkt als draadloze beveiliging van je smartphone


Exact een week geleden schreef ik nog over de nieuwe beveiliging van je passwords door middel van biometrische gegevens, vandaag aandacht de PassBan armband. In plaats van een moeilijk algoritme of biometrische data is de PassBan vooral gericht op fysieke aanwezigheid. Even niet in de buurt van je telefoon? Dan blijft hij op slot.

Het zal je niet vreemd voorkomen: meer diensten, meer wachtwoorden en de lat voor een goed wachtwoord komt steeds hoger te liggen. Een hoofdletter, kleine letter, cijfer, leesteken en twee keer met een natte zalm boven je hoofd zwaaien is al geen uitzondering meer. Gekkigheid natuurlijk, niet alle diensten verwachten een leesteken.

Enfin, het zorgt er voor dat we op zoek moeten naar een wachtwoord voor een dienst om onze wachtwoorden op te slaan, zoals 1Password (Inception-hoor hier) of alternatieven bekijken zoals de myIDKey.

Dat moest anders kunnen, dachten de oprichters van PassBan. “We didn’t want to be in the business of forcing one factor or another on the user,” aldus oprichter Kayvan Alikhani. Het werd dus een bluetooth armband die middels radiosignalen apps op je telefoon kan unlocken:

PassBan is nu beschikbaar voor Android telefoons en tablets. Zou jij je apps en phones zo beveiligen of kies je toch liever voor dat “ouderwetse’ wachtwoord?