Craving to Quit: helpt deze app je echt bij het stoppen met roken?

Niet beginnen is makkelijker, maar gelukkig kiezen er steeds meer mensen voor om te stoppen met roken. Een lastig traject, maar volgens professor Judson Brewer, stukken makkelijker te maken door aandacht te geven aan een specifiek gebied van je hersenen. Uiteraard is ook daar een app voor.

“Craving to Quit” is een app die je gedurende 21 dagen voorziet van video, audio en animaties om je van het roken af te helpen. Je kunt voor jezelf bijhouden hoeveel sigaretten je nog rookt, maakt met een meter duidelijk hoe ernstig je nog naar je Vitamine N snakt en krijgt regelmatig meldingen om even je logboek bij te werken.

Zoals het aangetoond is dat het bijhouden van een eetdagboekje je kan helpen bij het gezonder gaan eten, zo probeert het bedrijf van Brewer, GoBlue, aan te tonen dat inzicht en betrokkenheid kunnen leiden tot het gemakkelijker bereiken van doelstellingen zoals het stoppen met roken.

Je kunt de app nu downloaden voor je iOS device en bent dan $49 armer. Een koopje, als je het gaat afzetten tegenover de kosten die  je nu nog maakt met die ongezonde hobby!

Heb je ervaring met “Craving To Quit”? Deel het met ons in de comments!