Infographic: de stromingen van Social Media

Zelf gebruik ik regelmatig de uitleg van een sociaal vliegwiel, de vaak zo subtiele samenwerking tussen alle sociale netwerken. Maar ook het idee van stromend water, zoals ReadWrite in deze infographic gebruikt, is ook eigenlijk ook wel heel erg toepasselijk. De ‘flow’ van social media, uitgebeeld in een mooie infographic.

Het werk van ReadWrite is intrigerend om verschillende redenen. Zo zien we bijvoorbeeld helder welke rol sociale netwerken innemen: zijn ze een bron van informatie, een doorgeefluik of een extra kanaal om te publiceren. Daarnaast heeft het weblog alle ontwikkelingen van de laatste jaren, waarin Twitter kibbelde met Facebook en LinkedIn zo’n beetje elke koppeling kwijt raakte, verwerkt.

There are more twists and turns and intriguing dead ends in these flows of content. Did you know, for example, that you can’t pin updates from Facebook to Pinterest—even if they’re posted publicly on a brand’s Facebook Page? Or that Google+ is a virtual island, rejecting crossposted material as “social spam”?

Om het overzicht te bewaren is niet elke mogelijke connectie tussen netwerken opgenomen. En de kans is groot dat binnen nu en een periode van maanden de boel al weer outdated is. Maar tot die tijd een prettige infographic die de tijdgeest helder weer geeft!

Klik voor groter formaat:
readwrite-sources-and-sinks-infographic_0