Het gelijk van Jay-Z: De meeste rappers liegen over hun rijkdom

Als groot liefhebber van hiphop komt de kop boven dit artikel natuurlijk niet als een hele grote verrassing. Op zijn laatste album vraagt hiphop-icoon Jay-Z zich echter terecht af hoeveel er eigenlijk verzonnen wordt. Tijd om dat in kaart te brengen dus!

The truth in my verses, versus, your metaphors about what your net worth is.

Voor Jay-Z is het makkelijk praten. Met een geschat vermogen van ongeveer $475 miljoen moet je goed je best doen om je rijkdom daadwerkelijk te overdrijven.

Artiesten als Pitbull en Nicki Minaj komen er echter niet goed vanaf in de datavisualisatie die Bloomberg maakte. Zij blijken in hun hits te praten over miljarden aan inkomsten (of uitgaven) maar blijken fors minder (maar nog steeds behoorlijk wat) verdient te hebben.

Actual-rapper-wealth

Terwijl Dr. Dre zijn rijkdom graag downplayed, maakt de New Yorkse rapper Nas het misschien wel het meest bont: hij rapt over een vermogen van $200 miljoen, maar heeft intussen meer dan $6 miljoen schuld bij de Amerikaanse belastingdienst.

De rijkste van het stel blijft overigens P.Diddy, met een geschat vermogen van meer dan $580 miljoen. Check de data viz hier!