Maak van je iPhone een Microscoop met Micro Phone Lens

Zoomlenzen voor je iPhone bestaan er al genoeg, maar soms wil je gewoon nog verder inzoomen op iets. Een nieuw Kickstarter project biedt mogelijk de oplossing voor die wens: Met de Micro Phone Lens maak je van je iPhone namelijk in een handomdraai een microscoop.

De Micro Phone Lens zoomt zo ver in, dat je de vezels van je huid kunt analyseren, de nerven op een blad kunt tellen of een insect van heel dichtbij kunt bewonderen. En omdat je iPhone over een behoorlijk aardige camerafunctionaliteit beschikt, kun je al die beelden direct opnemen als foto of video.

Bovendien is de lens ook nog eens minuscuul klein, en dus makkelijk mee te nemen waar je ook heen gaat. De lens stelt in wezen niet veel meer voor dan een klein glazen bolletje dat ervoor zorgt dat je onderwerp 15 tot wel 60x vergroot wordt. Enige vervorming van het beeld is dan wel zichtbaar, maar als we de resultaten in onderstaande video mogen geloven toch behoorlijk indrukwekkend.

Voor de prijs hoef je het trouwens ook niet te laten, voor $15 dollar heb je al een eerste exemplaar van de Micro Phone Lens, die naar verwachting in oktober bezorgd wordt. De crowdfunding target van $5000 is door de bedenker inmiddels al ruimschoots gehaald, de teller staat nu al op $33,000 met nog twee weken te gaan.