Onderweg je smartphone opladen met een batterij ter grootte van een credit card

Batterijen om onderweg snel even je mobiele telefoon op te laden bestaan al. Vaak zijn deze batterijen nogal groot en onhandig. WiFlux is een mogelijke nieuwe speler op deze markt. WiFlux is een batterij die makkelijk in je portemonnee past met de grootte en dikte van een bankpasje.

Met het Indiegogo project WiFlux probeert door middel van crowdfunding USD 99.000 bij elkaar te krijgen om deze batterij ook daadwerkelijk te gaan maken. De batterij werkt draadloos: de kaart wordt op de achterkant van de telefoon gelegd en zal de smartphone direct opladen. Een kabeltje vergeten is er dan ook niet meer bij. Helaas zal de eerste levering alleen bestaan uit opladers voor de Samsung Galaxy en de iPhone 4, 4S en 5.

De WiFlux kaart bestaat uit een 850 mAh lithium polymeer batterij, laadt op via een bijgeleverde mini USB-kabel van maximaal 500 mA en 5V en heeft een maximale output van 100 mA en 5V. Dit houdt in dat de kaart niet in staat zal zijn om je telefoon volledig op te laden. De WiFlux is dan ook bedoeld voor momenten dat een smartphone nèt even een extra boost nodig heeft om die laatste dingen gedaan te krijgen.

Mocht de WiFlux de beoogde doelstelling halen, dan wordt de eerste levering verwacht op 28 februari 2014, met een prijs van USD 39,90. Er zijn nog 54 dagen over voor WiFlux om het doel van USD 99.000 te bereiken.

http://youtu.be/ItC2_g-WKy0