Kijker analyseert zijn hartslag tijdens de fameuze “Red Wedding”-scene uit Game Of Thrones

Mocht je het vorige seizoen van Game Of Thrones nog niet hebben bijgekeken of heb je nog in de planning om te beginnen vanaf seizoen één? Stop dan nu met lezen. Nee, oprecht: deze post is dan niets voor jou. Kom  vooral later nog eens terug! Voor de rest van jullie: check uit wat deze fan wist te maken!

Spoiler alert (sort-of):
Het was zo’n beetje de grootste plot twist in de geschiedenis van televisie sinds Twin Peaks. Althans, dat was de algemene mening en dan met name van hen die de boeken van George R.R. Martins epische verhaallijn Game Of Thrones nog niet gelezen hadden.

De fameuze “Red Wedding” zorgde voor een collectieve ontluistering over de Interwebs die dagen aanhield en gaf (met dank aan hen die het boek wel gelezen hadden) ons een haast onstopbare stroom van reacties via YouTube.

Handige hacker Virostatiq maakte het leed dubbelinzichtelijk: gedurende de aflevering liet hij zijn hartslag analyseren en ‘mappen’ naast het verloop van de aflevering. Hoewel hij een keurige stabiele hartslag heeft gedurende het grootste deel van de aflevering, zit er toch een behoorlijk piek zo rond het einde…

Zoals Virostatiq zelf al zegt: “Those of you who saw the episode, will probably relate”. En zo is het.

(klik voor groter formaat)

game_of_thrones_heartbeat