Nieuw patent van Google brengt gebaarherkenning naar Google Glass

De laatste tijd komen er steeds nieuwe, interessante apps voorbij voor de Google Glass. Zo is er onder andere Colorsnap Glass, NYCycle en een app die je helpt navigeren door GTA. Maar van Google zelf horen we de laatste tijd weinig.

Tot vandaag. Vandaag maakt Google namelijk bekend nieuwe functies toe te willen voegen aan de bril. In een patent wat Google heeft aangevraagd, staat beschreven hoe een gebruiker van Google Glass door met de handen een hartsymbool te maken, een product of object kan ‘liken’.

De ingebouwde camera herkent het hartsymbool en analyseert de content binnen dit hart. De data wordt vervolgens opgeslagen en bestempeld als belangrijk en interessant voor de gebruiker.

Ook andere vormen van gebaarherkenning staan beschreven in het patent. Andere gebaren die herkend zouden worden zijn het bewegen van je hand in een gesloten cirkel, of een rechte hoek maken met je duim en wijsvinger.

rightangle

Dat Google nu een patent heeft aangevraagd, betekent niet dat deze functies ook daadwerkelijk toegevoegd worden aan de bril. Maar het betekent in ieder geval wel dat Google na denkt over meer bedieningsmogelijkheden dan swipen en voice-control.

Lees hier het hele patent.