Met de app Seene maak en deel je moeiteloos 3D-beelden via je smartphone

Hoewel ons leven al volledig 3D lijkt, komen er steeds meer technologische hoogstandjes bij om het leven nog intenser te maken. Kijk alleen al naar de snelle groei van 3D-printen en het veelvuldig gebruik van 3D-technologie in films. Maar 3D via een smartphone blijft een beetje achter.

De app Seene kan wel eens een eerste stap in 3D voor smartphones blijken te zijn. Wat de app eigenlijk doet, is het opbreken van een object in punten. Door de iPhone te laten bewegen, wordt de diepte van de verschillende punten bepaald. Deze punten worden samengevoegd wat een 3D-effect oplevert. Door vervolgens je telefoon te bewegen, kun je dankzij de accelerometer het object van verschillende kanten bekijken.

Al je gemaakte afbeeldingen kun je vervolgens delen de Facebook, Tumblr, Twitter of mail. Kijk op de Tumblr pagina voor enkele voorbeelden van hoe een 3D-afbeelding er met deze app uitziet.

De app werkt goed, maar niet perfect. Zo is er wel goed licht nodig en werkt het beter om slechts één duidelijk af gekaderd object om te zetten naar 3D, dan een complete ruimte. Maar voor wat het doet, is deze app een goede eerste stap in richting om 3D naar mobiel te brengen!

De app is gratis beschikbaar voor verschillende iOS apparaten. Het is nog niet bekend of, en wanneer de app naar Android of Windows Phone komt.