Google Glass gaat in massaproductie, in 2014 te koop voor iedereen?

Gisteravond werd bekend dat de productie van Google’s augmented reality bril, Google Glass, op dit moment alles behalve stil ligt. De productie van een nieuwe batch toestellen zou momenteel zelfs in volle gang zijn, rapporteert The Financial Times. Google heeft inmiddels bevestigt dat het productie van glass aan het opschalen is. Het zou gaan om tenminste tienduizenden toestellen die in 2014 op de markt moeten komen.

Google heeft bevestigt dat het mensen die tijdens het Explorers programma een Google Glass uit de vrij gelimiteerde eerste oplage hebben bemachtigt, de kans krijgen om drie van hun vrienden voor te dragen voor een bril. De verkoopprijs van $1500 blijft vooralsnog onveranderd. Of er ook apparaten los worden verkocht is nog niet duidelijk.

De augmented reality bril van Google is het afgelopen jaar op een aantal punten verbeterd, waardoor de tweede release beter aansluit bij mensen die al een bril of lenzen dragen. Wie voor 28 oktober 2012 al een bril heeft gekocht, komt in aanmerking de bril om te ruilen voor het nieuwe exemplaar met deze verbeterde features. Kun je gelijk een nieuw kleurtje uitzoeken.

Het is nog steeds niet duidelijk of en wanneer Google Glass in massaproductie zal gaan, en of hij dan direct voor iedereen op de markt komt. In San Francisco wordt al weken gespeculeerd dat Google eerst weer een invite-only verkoopprogramma gaat starten voor de lucky few, voor het Google Glass op grootschalige wijze naar de markt gaat brengen.