Siliconen superoplader zorgt voor wekenlange batterijduur

Tot nu toe moest je blij zijn als je smartphone het een volledige dag uithield. Maar daar komt vanaf nu verandering in. Met een siliconen superoplader houdt de accu het niet alleen weken vol, maar is je batterij ook nog eens binnen no-time opgeladen!

De technologie om snel accu’s op te laden bestaat al langer. Maar het was eigenlijk nooit mogelijk om deze technologie in de praktijk te brengen. Wetenschappers van de Vanderbilt University hebben nu een makkelijke manier ontdekt om deze technologie te gebruiken.

In plaats van een traditionele batterij wordt er in dit geval gebruik gemaakt van een condensator. Deze condensator, gemaakt van siliconen, kan verwerkt worden in chips en is daarom ook geschikt voor mobiele telefoons of tablets. Door een chemische reactie in de siliconen chip kan deze nieuwe soort accu sneller opladen worden en langer gebruikt worden. Het onderzoek is gepresenteerd in Scientific Reports.

Assistent professor Cary Pint, één van de wetenschappers van dit project, wil de siliconen chips verwerken in bestaande producten. Het hoeft dan ook niet lang meer te duren voordat deze chips bij de consument liggen. Ik kan niet wachten!