Wetenschappers ontwikkelen flexibele batterij die iedereen zelf thuis kan maken

Steeds meer buigbare en flexibele schermen worden aangekondigd. LG kondigde hierbij ook direct een flexibele batterij aan. Een echt flexibele en vouwbare batterij maken bleef echter problematisch. Wetenschappers hebben nu een manier ontdekt om een batterij buigbaar en opvouwbaar te maken. En het bijzondere: iedereen kan er thuis zelf één maken!

Om de batterij buigbaar te maken, hebben de onderzoekers gebruik gemaakt van carbon nanotubes en micro-deeltjes die dienen als actieve onderdelen. Dit is ongeveer hetzelfde in een gewone batterij. Deze nieuwe batterij is echter zo ontworpen dat de micro-deeltjes ook actief blijven op het moment dat ze gevouwen worden.

Erg handig aan deze batterij is dat de technologie schaalbaar is. Hoe groot of hoe de batterij ook moet worden, het maakt niets uit. Deze nieuwe soort batterij kan dan ook gebruikt worden in smartphones, tablets of wat je verder ook maar graag flexibel en buigbaar zou willen zien.

Dit is een soort batterij die iedereen gewoon thuis kan maken volgens de onderzoekers van het New Jersey Institute of Technology. Het enige wat je nodig hebt is een geleidende pasta en twee plastic blaadjes. Je smeert de pasta op beide blaadjes, zet hier een andere plastic blaadje tussen die de twee besmeerde kanten van elkaar scheidt en je lamineert het geheel. Je hebt dan zelf een werkende AA of AAA batterij gemaakt!