GE duikt dieper in de markt van smart homes

Smart homes zijn booming business. De innovaties vliegen je om de oren. Als groot bedrijf kun je dan ook eigenlijk niet achterblijven. GE gaat daarom een nieuwe samenwerking aan met innovatieplatform Quirky.

GE werkt alle langere tijd samen met Quirky. Op het platform WINK wat GE en Quirky gemaakt hebben, kan iedereen zijn eigen innovatieve idee posten. Hier worden iedere week ideëen uitgekozen die verder uitgewerkt worden. Dit heeft al onder andere geleid tot de Spotter, een apparaatje wat alle objecten ‘slim’ kan maken en de Egg minder, die in de gaten houdt of je eieren nog wel goed zijn

Nu gaan beide bedrijven een stapje verder. In de komende vijf jaar hebben GE en Quirky de doelstelling om meer dan dertig nieuwe consumentenproducten te ontwikkelen, die passen in de trends van smart homes en het Internet of Things.

Ook gaan Quirky en GE een nieuwe stap zetten in de ontwikkeling van de Wink-app. Deze app maakt het mogelijk om alle apparaten die te besturen zijn met WiFi, te besturen met één app. De producten afkomstig uit deze samenwerking zijn te koop via de website en in Home Depot winkels in de VS.