Eerste verbod op 3D-geprinte wapens komt uit Philadelphia

Sinds bekend werd dat met 3D-printen mogelijk is om gemakkelijk zelf wapens te kunnen printen, wordt onderzocht wat er tegen dit soort wapens gedaan kan worden. Philadelphia komt als eerste stad in de VS met een verbod op dit soort wapens.

Afgelopen donderdag is een wetsvoorstel unaniem aangenomen om het gebruik van 3D-geprinte wapens te verbieden meldt Philly Magazine. Dit betekent niet dat het verboden wordt om dit soort wapens te maken. Het wordt alleen verboden om gebruik te maken van dergelijke wapens.

Dit wetsvoorstel is met name een preventieve maatregel. Voor zover bekend zijn er in Philadeplia geen grote hoeveelheid zelf geprinte wapens zegt Kenyatta Johnson, directeur wetgeving in Philadelphia. Johnson zegt tegen Philly Magazine: “It is just based upon the internet stuff out there.”

Geen gek idee. Met 331 moorden in 2012 is Philadelpia één van de meest gewelddadige steden van de Verenigde Staten.

Ook op nationaal niveau worden er in de VS maatregelen genomen. Senator Chuck Schumer is namelijk bezig met een wetsvoorstel om ondetecteerbare wapens, waar ook 3D-geprinte wapens onder vallen, te verbieden.