Facebook gaat op zoek naar intelligentie binnen het sociale netwerk

Facebook is op zoek naar intelligentie. Artificiële intelligentie wel te verstaan. Vandaag werd aangekondigd dat Facebook een nieuw onderzoekszoekslab heeft samengesteld om baanbrekende ontwikkelingen in AI teweeg te brengen. Yann LeCun, de nieuwe leider van dit kersverse team, maakte dit bekend op zijn Facebook– en Google+ pagina’s.

In september is Facebook al begonnen met een soortgelijk onderzoek. Met dit nieuwe team met LeCun als hoofd van het team, wordt ook een samenwerking met de New York University gerealiseerd. Hier is LeCun namelijk professor in neurale en computerwetenschappen.

Facebook has created a new research laboratory with the ambitious, long-term goal of bringing about major advances in Artificial Intelligence.

Met Artificial Intelligence hoopt Facebook de content die gepost worden op het sociale netwerk beter te kunnen begrijpen en hier beter op in te kunnen spelen. Facebook werkt al met gepersonaliseerde advertenties. Door gebruik te maken van AI kunnen deze advertenties nog persoonlijker worden en kan de juiste content bij de juiste personen op het scherm gebracht worden.