Chrome Experiment: Ook in je browser kun je nu met LEGO alles maken

De slogan is – net als het speelgoed zelf – van alle tijden: met LEGO kun je alles maken. En anno 2014 kan dat dankzij het nieuwste ‘Chrome Experiment’ van Google ook direct in je browser. Dankzij de nieuwste technologieën een vernuftige actie, maar bovenal: gewoon ontzettend leuk!

Bij Google investeren ze wel vaker in indrukwekkende experimenten om te laten zien wat de capaciteiten van de webbrowser, een stukje software dat je eigenlijk als ‘gewoon’ beschouwt. Zo ook dit experiment in samenwerking met de LEGO Group, waarbij heftig gebruik wordt gemaakt van WebGL.

Bouw je meest fantasierijke LEGO-creatie en plaats hem vervolgens overal in de wereld. Nee, écht overal in de wereld!

We think the creative freedom of LEGO bricks shouldn’t be limited to plastic bins—which is the idea behind Build with Chrome, a collaboration between Chrome and the LEGO Group that brought these colorful bricks to the web

Het project werd in eerste instantie opgepakt door een team van developers in Australië, maar de enthousiaste reacties binnen Google over de hele wereld deed het bedrijf besluiten het experiment met iedereen te delen. Veel bouwplezier!