Olympische Spelen op Facebook: Alleen Nederland heeft het over schaatsen

Afgelopen vrijdag zat de eerste week van de Olympische Spelen in Sochi erop en dus was het tijd voor de creatieve datawetenschappers bij Facebook om eens aan de slag te gaan met alle conversaties rondom de Winterspelen. Het team onderzocht welke sporten het meest populair bleken per land. Het zal voor ons eigen land geen verrassing opleveren.

Wat wellicht wel verrast, is de uitkomst dat zo’n beetje de hele wereld in de ban was van het figuurschaatsen, vorige week. Terwijl men in Argentinië zich volledig richtte op curling en een groot deel van Europa hun liefde voor de biathlon deelde op het sociale netwerk, was figuurschaatsen veruit de meest besproken sport. (klik voor groter formaat)

FBOlyMap

Wanneer we inzoomen op ons eigen continent, blijkt pas hoe ernstig de voorliefde voor biathlon in Europa is. Maar misschien nog wel sprekender: hoe alleen ons eigen kleine kikkerlandje staat in de liefde voor het langebaanschaatsen.

Top_Events_by_Country_Europe_Feb6_Feb133

Opvallend genoeg werden de Olympische Spelen door ‘slechts’ 24 miljoen gebruikers op Facebook besproken. Gezamelijk zorgde zij voor 48 miljoen statusupdates, likes of shares, dus gemiddeld zo’n twee acties per persoon.

Overigens bleken de meest besproken sporters weer geen ijsdansers: snowboarders Shaun White en Jenny Jones bleken met stip de populairste atleten van de eerste week.