Businessclass reizen in je zelfrijdende auto


De zelfrijdende auto is de laatste tijd steeds vaker in het nieuws. De ontwikkelingen gaan enorm hard, en volgens voorspellingen zouden de eerste modellen al in 2017 de weg op gaan in onder andere Engeland en Finland.

Ook Rinspeed oprichter Frank M. Rinderknecht verwacht dat de bestuurderloze auto snel realiteit zal worden. Wat hem echter opvalt is dat er tot nu toe nog maar weinig aandacht uit gaat naar het veranderende perspectief van de bestuurder zelf.

„So far hardly anyone has taken this to its logical conclusion from the perspective of the driver. After all, traveling in a driverless car will no longer require me to stare at the road, but will let me spend my time in a more meaningful way. How will the interior of a vehicle have to be designed to let the now largely unburdened driver make optimal use of the gain in time?”

Wanneer mensen hun auto niet meer zelf hoeven te besturen ontstaat er ruimte en tijd om andere dingen te doen tijdens de rit van huis naar werk. Dit brengt vele nieuwe mogelijkheden en ideeën met zich mee voor de inrichting van de auto.

2014_rinspeed_XchangE_09-625x418

Rinspeed staat bekend om zijn creatieve blik op de auto-industrie. Onlangs presenteerde het bedrijf haar visie op de toekomst van de zelfrijdende auto waarbij de focus specifiek ligt op de herdefiniëring van het interieur. Het resultaat is de ‘XchangE’, een concept Sedan.

Het bedrijf haalde haar inspiratie uit bestaande reiservaringen zoals business-class vliegen. De layout van het interieur is niet langer statisch zoals we gewend zijn bij onze huidige auto’s. De stoelen kunnen bijvoorbeeld op meer dan twintig manieren worden ingesteld, en dat is nog maar het begin..

Het resultaat is te zien op de afbeeldingen, en ziet er.. erg ontspannen en luxe uit! Zo willen we wel dagelijks naar ons werk rijden!

2014_rinspeed_XchangE_10-625x418

2014_rinspeed_XchangE_04-625x4182014_rinspeed_XchangE_14-625x418