Slimme wearable Sunsprite laat zien wanneer je te lang in de zon hebt gezeten


Veel mensen brengen de dag grotendeels binnen door, achter hun bureau op werk en ’s avonds lekker op de bank. Gevolg is dat we steeds meer worden blootgesteld aan kunstmatig- en steeds minder aan natuurlijk licht. En dat terwijl natuurlijk licht hartstikke gezond voor je is!

Dat is het uitgangspunt van Sunsprite, een nieuwe wearable die vandaag is gelanceerd op IndieGogo. Het apparaatje, dat makkelijk te bevestigen is aan je kleding of tas, meet de mate van licht waaraan de gebruiker wordt blootgesteld.

20140218121653-device

De sensoren in de Sunsprite meten de helderheid van zowel zichtbaar licht als UV licht. Het LED-display op het apparaat (en de bijbehorende smartphone app) kan jou vervolgens vertellen of het licht waaraan je wordt blootgesteld gezond voor je is. Zo geeft het apparaat aan wanneer je te veel UV stralingen opvangt of juist wanneer je te weinig daglicht ziet!

Getting bright light at the right time of day is clinically proven to boost your energy and help you sleep better.

Het bedrijf achter Sunsprite stelt dat een goede blootstelling aan zonlicht positieve invloed heeft op je energie, slaap, humeur, focus, stress, en meer. De ontwikkeling van het apparaat is wetenschappelijk ondersteund door medische professoren van Harvard.

Niet verrassend is dat de Sunsprite volledig op zonne-energie werkt; dus geen plug-ins, draden of batterijen die moeten worden vervangen. Het apparaat is nu als pre-order beschikbaar op IndieGogo voor 99 dollar (33% korting op de uiteindelijke prijs).

20140221131727-IGG_app2