Deze nieuwe keukengadget maakt van iedereen een chefkok


In het internet of things zijn steeds meer objecten van ons huis slim met elkaar verbonden. Van de garagedeur en de thermostaat tot je huisdier; tegenwoordig wordt bijna alles voorzien van slimme sensoren. Opvallende achterblijver binnen het huis is de keuken.

Hoewel de slimme koelkast inmiddels een bekend fenomeen is, blijft de praktijk van het koken tot nu toe nog ongeroerd. Drop brengt hier verandering in, en introduceert een slimme keukenweegschaal die verbonden is aan je iPad.

Niet alleen kan deze weegschaal het gewicht of de hoeveelheid van verschillende ingrediënten aan je tonen, Drop helpt je in het hele kookproces. Dat begint bij het vinden en het delen van recepten, en vervolgt zich in de begeleiding en advisering tijdens het koken. Elke stap wordt bovendien ondersteund met gevisualiseerde handelingen, ingrediënten en timing.

Drop3

De meest interessante en nuttige functionaliteit van Drop is wel zijn aanpassingsvermogen. Heb je bijvoorbeeld niet genoeg meel in huis, dan past Drop het volledige recept aan gebaseerd op wat je wel in huis hebt! Ook adviseert de app waarmee bestaande ingrediënten eventueel kunnen worden vervangen.

Volgens onderzoek van het Drop team, gebruikt 50% van de thuiskoks wel eens een iPad in de keuken. Met drop verandert je tablet in een virtueel receptenboek en een super slimme sous-chef! Koken wordt hiermee een stuk makkelijker.

Tijdens het LAUNCH festival in San Francisco werd de eerste publieke demonstratie gegeven van deze nieuwe keukenhulp. Wanneer drop echt wordt gelanceerd is nog onduidelijk.

Drop2