Pas op voor CUPID: de drone die je kan taseren met 80.000 volt

Het is bekend dat militaire drones worden ingezet als wapen maar een nieuw experiment met drones laat zien dat ook de consumenten varianten niet ongevaarlijk zijn. Chaotic Moon Studios presenteerde op SXSW een drone met taser genaamd de Chaotic Unmanned Personal Intercept Drone (CUPID). De CUPID kan zwevend pijltjes op een doel schieten die zijn geladen tot 80,000 volt. In de bijbehorende video is te zien hoe een vrijwilliger geraakt wordt en op de grond ineen zakt.

Er is niet bekend of Chaotic Moon Studios de drone ook voor verkoop aan wil bieden. Wel is in de video te zien dat het om hexacopter met lasterstraal gaat waarmee op afstand pijltjes afgeschoten kunnen worden. Het gevaar van een technologie zoals deze is dat consumenten thuis wellicht ook geïnspireerd raken om aan de slag gaan met het creëren van dit soort drones. De Federal Aviation Administration (FAA) probeert het gebruik van drones door consumenten dan ook te reguleren:

The agency is concerned that [the use of drones by consumers could] impact the safe operation of the national airspace system and the safety of people and property on the ground.

Nu drones steeds toegankelijker worden en zelfs door consumenten zelf worden gemaakt is het belangrijk om te reflecteren op de impact en gevaren van deze vliegende objecten. Wat betekent het voor onze privacy dat we zomaar van bovenaf bespioneerd kunnen worden?

06_Footer-Fitness