Twitter testers krijgen toegang tot nieuwe “Fave People” tijdlijn

Twitter is aan het experimenten met een nieuwe tijdlijn genaamd “Fave People”. Met de tijdlijn krijg je een overzicht van je favoriete Twitter accounts in een aparte tijdlijn. Praktisch gezien is het een meer gebruiksvriendelijke versie van de functie Twitter lijsten die onlangs geïntroduceerd werd in Twitter’s Android applicatie.

In deze Android applicatie kun je door middel van “swipen” tussen verschillen tijdlijnen wisselen zoals “Home”, “Discover” en “Activity”. “Fave People” is in de test-versie direct rechts van de “Home” tijdlijn toegevoegd. Om een profiel toe te voegen aan “Fave People” druk je op de ster naast een Twitter profiel. Je kunt er ook voor kiezen om notificaties te ontvangen wanneer een van deze accounts een bericht plaatst.

Deze nieuwe functie lijkt dus vooral bedoeld te zijn om de – tot nu toe weinig gebruikte – Twitter lijsten meer onder de aandacht te brengen. Het is echter wel een handige functie om snel notificaties van belangrijke accounts aan en uit te zetten bijvoorbeeld van nieuws accounts. Je kunt de notificaties dan aanzetten als er een evenement gaande is waarvan je op de hoogte gehouden wilt worden en op een ander moment wil je ze misschien weer uit zetten.

Dat de functionaliteit nu getest wordt betekent niet dat Twitter de functie ook beschikbaar zal maken voor de overige gebruikers. Als de beta-testers niet tevreden zijn kan Twitter er namelijk ook voor kiezen de functionaliteit te schrappen of te vervangen voor iets anders.

w640-6 w640-7 w640-8 w640-9