Interactief zwevend kunstwerk ‘Unnumbered Sparks’ licht op door interactie met publiek


Op dit moment wordt het 30-jarige bestaan van de TED Conference gevierd in Vancouver, en dat is duidelijk te zien. Een enorm lichtgevend, interactief kunstwerk is ter ere van dit jubileum opgehangen nabij het conferentie centrum waar de dertigste editie plaatsvindt.

Het kunstwerk, genaamd ‘Unnumbered Sparks‘, zweeft als een kleurrijk doek boven het water en creëert een futuristisch aanblik op de stad. Het is een van de grootste sculpturen van textiel dat ooit is gemaakt en is ontworpen door Janet Echelman in samenwerking met digitale media artiest Aaron Koblin.

Het kunstwerk in Vancouver is met name interessant en leuk door zijn interactieve aspect. Iedereen in het bezit van een smartphone kan bijdragen aan de vorming van het kunstwerk door kleuren en rimpelingen in het oppervlakte van het sculptuur aan te brengen.

De lichten op het kunstwerk vormen in feite een groot Chrome window, dit wordt gerealiseerd met behulp van vijf HD-projectors. Om de interactie aan te gaan met het kunstwerk kunnen bezoekers een website op hun mobiel openen. Na het selecteren van een kleur kunnen de gebruikers hun vinger gebruiken om paden te traceren op hun apparaat.

Deze aanrakingen op het scherm worden vervolgens real-time en in de gekozen kleur geprojecteerd op het kunstwerk. Het resultaat is een door het publiek gecontroleerd, visueel experiment op een enorm zwevend doek. Prachtig om te zien, en waarschijnlijk nog leuker om zelf aan mee te werken!

gallery-02

gallery-01

gallery-04

gallery-03