Succesvol Kickstarter-project brengt betaalbare 3D-printer naar de ‘gewone’ consument


Dat vele nieuwe innovatieve producten of ideeën een leven krijgen dankzij het succesvolle crowdfunding-platform Kickstarter is bekend. Het gebeurt echter niet vaak dat projecten hun beoogde bedrag al binnen één dag volledig binnenhalen, maar we hebben weer een groot Kickstarter-succes te pakken: de Micro.

Micro is een 3D-printer die met name in trek is bij consumenten door zijn lage prijs. Via Kickstarter kan de printer voor $199 of $249 worden aangeschaft, daarna zal de Micro voor $299 op de markt verschijnen. Volgens de ontwerpers is de Micro dan ook de eerste echte 3D printer speciaal voor consumenten:

The Micro is not only a useful tool, it makes 3D printing an enjoyable experience for the every-day person.

De 3D-printer werkt met allerlei materialen, waaronder verschillende soorten plastic zoals PLA en ABS, maar ook standaard draad van 1,75mm. Daarnaast levert het een bijpassende interactieve software die gebruikers op een simpele wijze begeleidt in het zoeken naar 3D-objecten online en helpt bij het organiseren van de verschillende modellen in een overzichtelijke bibliotheek. Gebruikers kunnen een model selecteren, deze eventueel aanpassen en hoeven vervolgens alleen nog maar op de print-knop te drukken.

Schermafbeelding 2014-04-07 om 16.47.17

Waar het project op Kickstarter rond 15:00 al ruim 85.000 dollar had opgehaald veranderde dat bedrag binnen een uur al in 215.000 dollar. Met nog 29 dagen op de teller kan het weergaloze succes van de Micro alleen maar groter worden, en de teller tikt dan ook vrolijk door. Het grote aantal investeerders laat zien hoe populair 3D-printen onder de consumenten wel niet is, en met een dergelijke succes lijkt 3D-printen nu ook daadwerkelijk op het punt te staan om echt door te breken op de consumentenmarkt.