Less smart is more; prachtig smartwatchconcept dat precies slim genoeg is


Op de markt van smartwatches lijkt er een eindeloze strijd plaats te vinden om wie het állerslimste horloge weet te produceren. Het aantal functies en ingebouwde sensoren groeit dan ook met de dag; van simpele stappentellers, ingebouwde muziekspelers, tot hartslagmeters en de nieuwste software, het kan niet op. Box Clever vraagt zich af of dit nodig is en neemt in tegenstelling tot vele anderen… een stapje terug!

Span is hun nieuwe concept en kan in plaats van een smartwatch beter een horloge worden genoemd dat toevallig een aantal slimme functies kent. Met het horloge willen de makers hun eigen filosofie nastreven waarin analoog en digitaal in evenwicht blijven en waarbij slimme technologie niet zomaar overal wordt ingezet, maar alleen daar waar het ook echt zinvol is.

Het horloge bevat twee aparte klokken; één waarop de uren worden aangeven en eentje voor de minuten. De klokken worden afgescheiden door een metalen rooster, die door achtergrondverlichting verandert in een beeldscherm voor basis notificaties. Geen superslimme, innovatieve informatie maar gewoon simpele, handige interacties zoals binnenkomende oproepen.  Gebruikers kunnen deze accepteren of negeren door een kleine draaibeweging aan het horloge.

De makers Bret Recor and Seth Murray wilden een horloge ontwikkelen dat ze ook daadwerkelijk zelf zouden dragen. Span heeft dan ook een prachtig tijdloos, industrieel design. Daarnaast is het horloge erg duurzaam; in tegenstelling tot de meeste smartwatches is de (analoge) tijd altijd zichtbaar, ook wanneer er geen notificaties in beeld verschijnen.

Ben je een echte tech geek en wil je het liefst rondlopen met de allernieuwste slimme functie om je pols, dan is Span waarschijnlijk niet geschikt voor jou. Maar voor degenen die geen afscheid kunnen nemen van hun vertrouwde analoge horloge maar wel op zoek zijn naar een slim model is dit horloge perfect! Minder slim is in dit geval duidelijk ‘more’!