Livestream app voor de Google Glass filmt vanuit jouw gezichtspunt

Nu de Google Glass te koop is voor mensen die mee willen doen met Google’s testprogramma worden er steeds meer apps beschikbaar gemaakt voor de Glass. Zo onthulde Livestream een nieuwe app voor de Google Glass op de National Association of Broadcasters conferentie.

De app is een uitbreiding op een bestaande app waarmee je via de Google Glass video kunt streamen naar Google Hangouts. “Hangouts is a one-to-one experience, like Skype, and more like a chat,” zegt mede-oprichter Phil Worthington, de Livestream app daarentegen “is the first streaming broadcast app on Glass.

Een Livestream via de Glass kan door honderdduizenden mensen bekeken worden. Nadat je de app hebt geïnstalleerd kun je deze activeren met behulp van stembediening. Daarna kun je de stream koppelen aan een evenement dat je hebt aangemaakt in je Livestream account. Vervolgens druk je op de zijkant van de Glass en gaat je stream live.

Je kunt een evenement selecteren door via de Glass naar bijbehorende QR code te kijken op de Livestream website. Zodra je live gaat krijgen je volgers een notificatie. Tijdens de stream kun je real-time chatberichten ontvangen van je volgers en je gesproken reacties zijn terug te horen in de audi0 van de stream. Je kunt de stream ook posten op je Facebook account.

Met de Livestream app kun je dus jezelf filmen terwijl je bijvoorbeeld je ontbijt eet vanuit jouw eigen gezichtspunt. Je kunt dezelfde stream echter ook afwisselen met de perspectieven van mede-Glass dragers. Je maakt dan dus eigenlijk een multi-camera productie met behulp van Livestream.

Volgens Worthington zijn de privacy-issues niet anders dan bij video op smartphones waar ook niemand een probleem van maakt. Worthington zelf ziet allerlei toepassingen voor Livestream. Zo spreekt hij over nieuwe vormen van burgerjournalistiek, film vanuit het perspectief van acteurs op een podium of atleten in het veld en first-person live avonturen van iemand die gaat parachute-springen.

Tot nu toe werd er niet vaak gefilmd uit het perspectief van een persoon. Een camera hou je namelijk meestal in je hand en dat geeft toch een ander beeld. Met deze ontwikkeling zou dat echter weleens kunnen veranderen. Als Livestream aanslaat dan worden we binnenkort overspoelt met first-person streams.