Beelden van de LG G Watch vertellen ons meer over eerste smartwatch op Android Wear


Gisteren werd aangekondigd dat LG in juli zijn eerste smartwatch, de G Watch, uit zal brengen. De smartwatch zal de eerste zijn die gaat werken op Google’s Wearable platform Android Wear. Zoals eerder voorspeld gaat het slimme horloge voor een competitief bedrag de deur uit: voor minder dan €220 is hij deze zomer van jou.

Inmiddels vertellen enkele nieuwe beelden van de smartwatch ons meer over het horloge. Hoewel er al eerder beelden van het de G Watch rond gingen heeft Pocket-lint nu enkele foto’s gedeeld die het uiteindelijke ontwerp van het horloge laten zien.

De G Watch is een zwart, vierkant horloge met ronde hoeken. Het apparaat kent geen knoppen: alles wordt gecontroleerd met behulp van het touchscreen. Het horloge wordt door de drager omschreven als een “solid, seamless build that wasn’t heavy but certainly felt premium.

phpl4qnnw
LG heeft nog geen specificaties van de G Watch onthult, maar heeft wel bevestigd dat het horloge een verwisselbaar bandje heeft. Ook is er onthuld dat het slimme horloge zal werken met verschillende Android Phones, en dat het spraakbediening ondersteund. Google Now zal dan ook hoogstwaarschijnlijk een prominente rol gaan spelen in het toestel. Gebruikers kunnen hiermee hun G Watch besturen door simpelweg “OK Google” te zeggen.

181561-lggwatchrear