Google gooit de verkoop van Google Glass open in de VS

Op 15 april aanstaande zal Google de verkoop van hun slimme bril Google Glass tijdelijk openstellen voor geïnteresseerden zónder een uitnodiging om deel te nemen aan het Glass Explorer-programma. Toch is de actie alleen beperkt tot inwoners van de Verenigde Staten, maar dat hoeft niet persé een probleem te zijn, mocht je interesse hebben.

Nadat de geruchten eerder al via weblog The Verge naar buiten sijpelde, heeft Google vanochtend ook zelf bekend gemaakt dat het Explorer-programma tijdelijk opengesteld wordt voor iedere inwoner van de VS, ouder dan 18 jaar. Op 15 april aanstaande kan iedereen die interesse én $1500 over heeft voor de slimme bril zich aanmelden voor het programma, waarbij Google de bril gratis voor je verzend en voorziet van een montuur naar keuze.

Voor Europeanen lijkt het een tegenvaller te zijn dat Google zich vooralsnog beperkt tot de VS, maar tegelijkertijd maakt het aantal Glass Explorers in ons land al duidelijk dat er altijd mogelijkheden zijn om die regel te omzeilen. Er zijn diverse diensten die zich richten op het ontvangen en weer doorsturen van bestellingen in de VS naar Europa.

Het openstellen van de verkoop van de ‘prototypes’ die Google nu gebruikt voor hun Explorer-programma kunnen op twee dingen duiden. Ten eerste wil Google een sloot extra creatieve developers én early adopters toevoegen aan hun pool van evangelisten.

Maar het lijkt er ook alle schijn van te hebben dat Google de laatste serie prototypes probeert te verkopen voor een officiële lancering, die volgens meerdere bronnen en geruchten deze zomer zou plaatsvinden. De prijs van de slimme bril wordt tegen die tijd geschat ergens tussen de $300 en $600.