Witte ‘Cotton’ versie van Google Glass binnen enkele uren uitverkocht

Gisteren was het dan zover; Google stelde de verkoop van zijn slimme brille Google Glass tijdelijk open voor het grote publiek in de Verenigde Staten. En dit bleek een groot succes te zijn: met name de witte ‘Cotton’ versie van de bril vloog over de toonbank. Zo hard dat het model binnen enkele uren helemaal was uitverkocht. Dit natuurlijk tot grote tevredenheid van het bedrijf. Het Google Glass team schrijft:

Wow, what a morning! We’re happy to see so many new faces (and frames) in the Explorer Program. Just a quick update that — ack — we’ve sold out of Cotton (white), so things are moving really fast.

Gisteren was de eerste dag dat de veelbesproken Glass van Google werd aangeboden aan het grote publiek. Hiervoor hadden slechts enkele duizenden mensen, voornamelijk ontwikkelaars, een exemplaar.

Met deze eendaagse verkoop wilde het bedrijf nu alle inwoners van de VS de mogelijkheid bieden de Google Glass Explorer Edition aan te schaffen voor een prijs van $1.500. Een flinke prijs als je bedenkt dat het om een prototype gaat. Tegen de tijd dat de de bril officieel zal worden gelanceerd wordt de prijs geschat tussen de $300 en $600; een groot verschil dus!

Screen-Shot-2013-02-20-at-2.42.48-PM-540x268Hoeveel brillen Google daadwerkelijk heeft verkocht is overigens niet duidelijk. Het zou maar zo kunnen dat er slechts een zeer beperkt aantal witte versies van de bril beschikbaar waren. Naar verluidt zijn de andere modellen – de Charcoal, Tangerine, Shale, en Sky – in ieder geval niet uitverkocht.