LG’s nieuwe G Watch is stof- en waterbestendig en bevat een scherm ‘dat nooit slaapt’


Ruim een maand geleden kondigde LG de G Watch aan; de eerste smartwatch die zou gaan werken met Google’s wearable platform Android Wear. Behalve enkele afbeeldingen van het nieuwe apparaat was er tot nu toe nog vrij weinig bekend over de G Watch. Dankzij een nieuwe webpagina die LG lanceerde voor de smartwatch komen we nu dan eindelijk meer te weten, en het klinkt allemaal veelbelovend. 

Zo zal er naast de zwarte versie – die we inmiddels kennen van de foto’s – ook een stijlvolle “champagne gouden” variant van de G Watch verschijnen. De bandjes lijken echter van simpel rubber te zijn die waarschijnlijk door middel van standaard pinnetjes verbonden zijn aan het horloge. Dit zou gebruikers de mogelijkheid bieden ze zelf te vervangen.

Schermafbeelding 2014-04-22 om 16.43.01
Een andere opvallend nieuwtje is dat het scherm van de nieuwe G Watch constant ingeschakeld zal zijn: “A screen that never sleeps.” Hierdoor is het apparaat op ieder moment direct te gebruiken. Wat voor een effect dit zal hebben op de batterijduur van het horloge is nog de vraag, maar met de nieuwe functie onderscheid LG zich in ieder geval van de Samsung Gear waarbij het scherm eerst moet worden geactiveerd.

Daarnaast zal het horloge volledig water- en stofbestendig zijn, de G watch kan dus zonder problemen mee naar het strand worden genomen. Bovendien zorgen deze kenmerken ervoor dat het horloge ook goed geschikt zal zijn om te gebruiken tijdens het sporten. Handig, want fitness is één van de belangrijkste features van de nieuwe Android Wear.

Schermafbeelding 2014-04-22 om 16.42.48
Waar het voorheen nog om geruchten ging is het nu dan honderd procent zeker: de G Watch zal werken met Google Now, een spraakbesturingssysteem waarmee gebruikers hun horloge kunnen besturen door simpelweg “OK Google” te zeggen.

Al eerder werd bekend gemaakt dat LG zijn nieuwe smartwatch in juli zal gaan lanceren, maar de precieze datum is vooralsnog onbekend. De huidige onthulling suggereert dat LG in ieder geval goed op schema loopt met zijn ontwikkelingen.

Schermafbeelding 2014-04-22 om 16.43.26

lg-g-watch-3