Met de nieuwe GPS Surf Watch hebben nu ook surfers inzicht in hun sportprestaties

Of je nu een hardloper, zwemmer of fietser bent; er zijn talloze activity trackers beschikbaar die jou  kunnen ondersteunen tijdens het sporten en jou inzicht kunnen geven in je persoonlijke sportprestaties. Maar wat nou als je een surfer bent? Voor deze wat uniekere sport is het technologische aanbod aanzienlijk kleiner.

Reden genoeg voor het bekende surfmerk Rip Curl, om een sporthorloge te ontwikkelen speciaal voor surfers. Hiermee kunnen de ‘athletes of the ocean’ werkelijk elke golf, hun snelheid en het getij bijhouden terwijl ze over de golven heen scheren.

Tot nu toe waren surfers beperkt tot veel algemenere sporthorloges die zich slechts richtten op context informatie zoals de wind, temperatuur en de deining. Met de nieuwe zogenaamde SearchGPS betrekt RipCurl de watersport eindelijk in de huidige technologische trends op het gebied van fitness en tracking.

VML-Rip-Curl-GPS-Watch-White-thumb-400x462-149252

Zo kunnen surfers hun topsnelheid bijhouden, de totale afstand die ze hebben afgelegd inzien en het aantal golven dat ze hebben gepakt meten. Weer aan wal kunnen de sporters hun hele ervaring herbeleven door middel van de bijbehorende Search app voor iOS. Hierop worden alle gegevens overzichtelijk en op een stijlvolle manier weergeven.

Op dit moment is de SearchGPS nog niet beschikbaar, maar via de website van Rip Curl kun je je inschrijven om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Voor fanatieke surfers is dit zeker de moeite waard, check de video maar eens!