Met deze handige elektronische bagagelabels raak je nooit meer je koffers kwijt


Wie denkt aan vliegvelden, denkt al snel aan lange rijen en vooral..veel wachten. Heel leuk hoor, op reis gaan, maar voordat je echt bent vertrokken heb je er vaak al uren op zitten. Air France-KLM probeert het proces een stukje te versnellen en zorgt er met de ontwikkeling van een elektronische bagagelabel voor dat je niet meer lang in de rij hoeft te staan om je bagage in te checken.

De permanente bagagelabel, genaamd de eTag, stelt reizigers in staat hun bagage al thuis te labelen. Eenmaal op het vliegveld hoeven de koffers alleen nog maar af te worden gezet op een aangewezen plek. Reizigers hoeven met de eTag aan hun bagage dus niet meer in de rij te staan bij de incheckbalie!

Naast de eTag heeft de vliegtuigmaatschappij ook een GPS tracker ontwikkeld, de eTrack. Deze stelt passagiers in staat om de locatie van hun bagage – waar dan ook ter wereld – te volgen. In tegenstelling tot de eTag, die aan de buitenkant van de bagage dient te worden bevestigd moet de eTrack in de koffer worden geplaatst.

Door middel van Bluetooth wordt gecommuniceerd tussen de eTrack en eTag, ook kunnen beiden gadgets onafhankelijk van elkaar worden gebruikt. Reizigers kunnen de apparaten linken aan hun Flying Blue account, waarop ze voor hun reis hun vluchtgegevens in kunnen vullen. Deze worden vervolgens automatisch verzonden naar hun eTag. Het is dus wel van groot belang dat de juiste vlucht wordt ingevuld, wil je je bagage bij aankomst weer terugzien!

Met hun smartphone kunnen reizigers de locatie van hun bagage regelmatig checken. Hoe nauwkeurig deze GPS is, wordt echter niet duidelijk maar het zou zeker handig zijn als je met de eTrack precies weet wanneer je koffer op de bagageband zal verschijnen op je eindbestemming!

w640-1