Met LG’s ‘HomeChat’ kunnen gebruikers straks chatten met hun huishoudelijke apparaten

Voor de rijke en misschien eenzame mensen onder ons; LG komt met een interessante chat-applicatie waarmee gebruikers in staat zijn te communiceren met hun slimme huishoudelijke apparaten. Dit gebeurt met behulp van Line, een populaire chat applicatie in Azië.

Zo bevat de slimme koelkast een ingebouwde camera die iedere keer als de deur open en dicht gaat een foto maakt van de inhoud van de koelkast. Met de nieuwe chat applicatie kunnen gebruikers nu de meest recente foto vragen aan hun koelkast zodat ze tijdens het boodschappen doen precies op de hoogte zijn van wat ze nog in huis hebben.

Ook kunnen gebruikers door het simpele chatbericht “Start Washing cycle” op afstand hun wasmachine aan zetten. Daarnaast kan aan de wasmachine worden gevraagd waar hij mee bezig is, om zo op de hoogte te blijven van het wasproces.

w640-1

Misschien is de slimme oven nog wel het leukst van alles: gebruikers kunnen bijvoorbeeld via een chatbericht aanbevelingen krijgen voor recepten. De oven weet vervolgens bij ieder recept de juiste temperatuur en zal op tijd voorverwarmen.

De app is vooralsnog alleen beschikbaar in Zuid-Korea en via de Aziatische chat applicatie Line, maar LG zegt zijn product later uit te gaan breiden naar andere markten.

Hoewel het allemaal geniaal klinkt lijkt een dergelijk product slechts geschikt voor een nichemarkt. Gebruikers moeten allereerst over een hoop dure en innovatieve apparatuur beschikken, en daarnaast moet deze apparatuur ook nog eens allemaal van hetzelfde merk zijn wil het goed functioneren. Wellicht gaat dit nog wel veranderen in de toekomst en zijn straks alle apparaten ongeacht merk met elkaar verbonden en via één app te besturen, pas dan wordt het écht leuk!