LG onthult een strakke promovideo van zijn nieuwe stijlvolle G Watch

Deze zomer komt LG met zijn langverwachte G Watch; de eerste smartwatch die gaat werken met Google’s wearable platform Android Wear. In een promo-video heeft LG vandaag meer details bekend gemaakt over het horloge. Onder het motto ‘LG definieert de smartwatch’ toont het bedrijf op een strakke en glamoureuze wijze zijn nieuwe pronkstuk.

Een aantal weken geleden werd al bekend gemaakt dat de nieuwe smartwatch volledig stof- en waterbestendig zou zijn en een scherm zou bevatten ’that never sleeps.’ Hierdoor zou het apparaat op ieder moment direct te gebruiken zijn, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Samsung Gear die eerst door de drager moet worden geactiveerd.

Waar tot nu toe het effect hiervan op de batterijen nog onduidelijk bleef stelt LG in de nieuwe promo-video dat de G Watch ‘met één lading klaar is voor alles.’ Dit wijst mogelijk op een verbeterde accuduur in vergelijking met huidige modellen.

LG-G-Watch_main

Ook blijkt uit de video dat de smartwatch van staal gemaakt zal worden, eerder werd nog gesproken over een plastic behuizing. Naast een zwarte versie komt LG bovendien ook met een stijlvolle “champagne gouden” variant. Dit zorgt voor twee unieke en vooral strakke horloges, die qua stijl tijdloos zijn.

Al eerder werd bekend gemaakt dat LG zijn nieuwe smartwatch in juni of  juli zal gaan lanceren, maar de precieze datum blijft vooralsnog onbekend. Dat geldt ook voor de prijs van de G Watch, volgens geruchten zou LG zijn nieuwe smartwatch voor een scherpe prijs op de markt brengen – een bedrag van ongeveer €220. Of het horloge ook daadwerkelijk voor dit competitieve bedrag de deur uit zal gaan blijft vooralsnog onbekend. Dat Samsung er een gedegen concurrent bij zal gaan krijgen is hoe dan ook een feit.

Schermafbeelding 2014-05-12 om 10.11.23