Fransen en Italianen kijken veel minder naar een scherm dan wij Nederlanders

Tijdens een recente vakantie naar Italië viel het me weer eens op: Die Italianen lijken toch een stuk minder met hun smartphones of tablets bezig te zijn dan wij Hollanders. Het bewijs daarvan is nu geleverd: De hoeveelheid tijd die mensen per dag naar een scherm staren is sterk bepaald door het land waarin ze wonen, blijkt uit dit recente onderzoek naar internet trends.

Koplopers in het onderzoek naar besteedde schermtijd zijn de Indonesieëers, Filipijnen, Chinezen, Brazilianen en Amerikanen, die ruim een derde van een dag ‘achter een scherm doorbrengen’. Alhoewel Nederland niet is meegenomen in het onderzoek van Mary Meeker, valt aan te nemen dat wij net als bijvoorbeeld Engeland vrij hoog in dat rijtje hadden gescoord. Het onderzoek keek naar de hoeveelheid minuten die achter een laptop/PC, smartphone, tablet of TV werd doorgebracht.

Schermafbeelding 2014-05-30 om 19.00.32

Onderaan de lijst bungelen de Fransen en Italianen, die op een dag slechts 20% van hun tijd op een schermpje kijken. Waar de Fransen nog steeds de voorkeur geven aan de TV boven alle andere nieuwe mogelijkheden, zijn de Italianen tegenwoordig net iets meer tijd met hun smartphone bezig. Maar blijkbaar dus nooit al te lang. Ach, daar is het daar ook veel te mooi weer voor.