Intel onthult kleinste 3G modem ter wereld als motor Internet of Things

Intel heeft ‘s-werelds kleinste 3G modem onthuld. De chip in staat om verbinding te maken met een draadloos netwerk en heeft het formaat van een eurocent. Niet voor niets ziet de chipmaker het als de toekomst van de Internet of Things.

De Intel XMM 6255 is een 3G modem dat in staat is om met zeer lage signaalsterkte om te gaan en is daardoor ideaal voor gebruik in bijvoorbeeld kantoorgebouwen, appartmentcomplexen of parkeergarages.

Daarnaast is de chip zo ontworpen dat hij kan opereren tegenover zeer weinig stroomverbruik, dus zonder enorme batterijen om hem in de lucht te houden.

Print

Analysten verwachten dat in het jaar 2020 tussen 25 en 50 miljard apparaten verbonden zullen zijn met het internet. Worden er momenteel zo’n 80 nieuwe apparaten per seconde verbonden aan het internet, tegen 2020 zal dat getal op ongeveer 250 apparaten per seconde liggen.

Intel verwacht dan ook dat de compacte 3G modems van onmiskenbare waarde zullen zijn in de komende jaren. Immers, die apparaten zullen allemaal hun data willen delen via diverse cloud-oplossingen. Uiteraard moet dat zo kosten- en energie efficient mogelijk.

367083-intel-xmm-6255-chip-size-credit-intel