Populariteit van smartwatches neemt met 60% toe

De smartwatch verovert terrein. Vorige week presenteerde Apple zijn eerste smartwatch: de Apple Watch. Andere elektronicafabrikanten gingen hen voor. Nederlandse consumenten lijken nu ook warm te lopen voor de draagbare gadget. Dit blijkt uit cijfers van beslist.nl.

De langverwachte presentatie van de Apple Watch leidde in Nederland tot massale aandacht voor ‘slimme horloges’. De populariteit van het draagbare gadget neemt snel toe. Webwinkel Beslist.nl zag de belangstelling voor smartwatches in de week na de Apple-presentatie met ruim 60 procent stijgen ten opzichte van de voorgaande week.

Geïnteresseerden in de Apple Watch moeten nog wel even geduld hebben. De smartwatch komt begin volgend jaar op de markt. Shoppers die hier niet op willen wachten hebben nu al ruim keus uit slimme horloges van andere fabrikanten. Op beslist.nl vinden bezoekers bijna 300 smartwatches, aangeboden door verschillende webshops.

Apple kondigde vorige week tevens twee nieuwe smartphones aan: de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. De toestellen zijn vanaf eind september verkrijgbaar in Nederland. In de dagen volgend op de Apple-presentatie zag online winkelcentrum beslist.nl, net als bij de smartwatches, ook de belangstelling voor smartphones toenemen: de populariteit van iPhones steeg met ruim 30 procent.