Uitvinding Samsung maakt wifi verbinding tot vijf keer sneller

Samsung heeft een nieuwe technologie ontwikkeld die een wifi verbinding tot vijf keer sneller maakt. De verbetering zorgt voor een snelheid tot wel 575 MB/s, waar op dit moment maximaal 108 MB/s kan worden gehaald via wifi.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf weet deze opmerkelijke resultaten te behalen door de frequentie van het wifi-netwerk te verhogen naar 60 GHz. De huidige netwerken opereren op 2,4 of 5 GHz en verliezen behoorlijk wat snelheid wanneer er veel apparaten in de nabijheid op dezelfde verbinding of frequentie zitten.

Om deze 60 GHz frequentie te halen heeft Samsung een krachtigere antenne ontwikkeld. Daardoor heeft het signaal ook nog eens minder last van andere objecten tussen router en computer, zoals muren of andere elektronische apparatuur.

Voor het werken op deze nieuwe 60 Ghz verbinding is niet alleen een aangepaste router, maar ook een aangepaste netwerkadapter nodig. De huidige generatie telefoons, computers, laptops en tablets zijn ingericht op de 2.4 en 5 Ghz standaarden.

Samsung verwacht in 2015 al producten op de markt te brengen die ingericht zijn op de nieuwe standaard.