Intel zoekt ‘makers’ met beste idee voor Edison

Intel daagt ‘makers‘, handige hackers en ambitieuze denkers uit om deel te nemen aan een nieuwe internationale competitie rond de Edison. Het beste idee maakt kans om daadwerkelijk te worden geproduceerd met behulp van crowdfunding en een professionele industrieel vormgever.

Tijdens de laatste Maker Faire in Rome was er al een absolute glansrol voor de eerder dit jaar gelanceerde Edison. Niet alleen werd bekend dat de microcomputer vanaf dat moment te koop zou zijn in Europa, Intel toonde ook een hele serie creatieve concepten die tot leven werden gebracht dankzij de Edison.

Met een nieuwe internationale wedstrijd voor creative ontwikkelaars wil Intel graag het antwoord van de slogan rond de Edison (“What will you make?”)  terug zien. De online ‘Make It Pro’-competitie gaat om het het bedenken van innovatieve ideeën en uitvindingen die gebruik maken van Edison. De competitie is toegankelijk voor deelnemers uit Nederland, België, Duitsland ,Israël, Oostenrijk, Polen, Rusland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zuid Afrika, Zweden en Zwitserland.

Wil je meer weten over de competitie, check dan de site. De winnaar wordt op 23 januari 2015 bekendgemaakt.