Gebruik je voeten om door een virtuele wereld te vliegen

Bijna elke keer als je iets met virual reality wilt doen krijg je een controller in je handen geduwd om te navigeren in de virtuele wereld. De makers van de 3DRudder vonden het tijd om de rollen om te draaien en de navigatie niet via onze handen, maar via onze voeten te laten verlopen.

De 3DRudder is een bescheiden, ronde plaat met aan de onderkant een halve bol die wordt verbonden met onze computer. In het apparaat zitten gyroscopen en accelerometers ingebouwd om de bewegingen van onze voeten te tracken. Zo kun je naar voren, achteren, links en rechts navigeren, in- en uitzoomen en ronddraaien.

In eerste instantie richten de makers zich op personen die veelvuldig gebruik maken van modeling programs als Maya en ZBrush, zodat zij de handen vrij hebben om tussen kleuren en tools te switchen. Dit zou het werkproces van onder andere architecten moeten verbeteren. Ondertussen werken de makers hard aan het finetunen van de gadget en willen zij het inzetten als tool voor first person shooters.

De 3DRudder komt in mei dit jaar op de markt en gaat ongeveer 91 euro kosten.

ces-2015-banner-eventwall