Headtracking hoofdtelefoon geeft hetzelfde geluid als 25 surround boxen

Wil je graag een thuisbioscoop, dan moet je meestal een stuk of 5 speakers kopen voor een surround sound. Maar waarom veel geld uitgeven aan surround boxen als het ook via een hoofdtelefoon kan, zo dacht 3D Sound Labs. Zij ontwikkelden een hoofdtelefoon die dezelfde ervaring kan bieden op elke plek waar je bent.

De hoofdtelefoon, genaamd Neoh, kan 25 verschillende speaker kanalen simuleren. Hierdoor lijkt het alsof het geluid via allemaal speakers rondom jou komt. Echter werkt deze functie alleen met video’s via Neoh’s companion iPad app. Je kunt eigen video’s inladen via Dropbox, maar het kost een aantal handelingen.

Virtuele speakers zijn niet nieuw, maar de Neoh heeft één belangrijke feature: hij trackt de bewegingen van je hoofd. Draai je je oor naar de linker speaker, dan zal de linker speaker meer geluid maken dan de rechter. Loop je weg bij de video, dan lijkt het alsof het geluid daadwerkelijk van achteren komt.

Neoh komt later deze maand beschikbaar op een crowdfunding-platform. 3D Sound Labs, dat de Neoh vandaag onthulde, zegt dat het product zo goed als klaar is maar dat de puntjes nog op ‘i’ gezet moeten worden. Het bedrijf heeft nog geen prijs genoemd, maar de verwachting is dat de Neoh maximaal 250 euro zal gaan kosten.

ces-2015-banner-eventwall