Met deze onzichtbare connectors hoef je nooit meer iets aan te sluiten

Keyssa heeft haar nieuwste technologie onthuld, de Kiss Connectivity. De Kiss Connectivity is een solid-state embedded connector en is in staat om 6 gb aan data te verzenden per seconde.

Kiss Connectivity maakt gebruik van een connector ter grootte van een koffieboon en kan geïntegreerd worden in diverse devices. Het is in staat om video’s, films en andere grote bestanden uit te wisselen tussen smartphones, tablets, laptops en andere elektronische apparaten zonder batterij te gebruiken. Een bijkomend voordeel, je hebt geen poorten en kabels nodig om devices met elkaar te laten ‘connecten’.

Keyssa_-Kiss-Connectivity_Connector

In tegenstelling tot WiFi maakt Kiss Connectivity gebruik van een zogenaamde ‘point-to-point connection’. Data wordt veilig van het ene device naar het andere device verstuurd. Met deze manier van uitwisselen loop je geen gevaar meer dat het netwerk gehacked wordt en dat jouw bestanden in verkeerde handen komen.

De bedenker van Kiss Connectivity is Tony Fadell, CEO van Nest en de designer van de originele iPod. Hij zegt hierover:

For the last 25 years, I’ve had to struggle with delicate metal connectors that put unsightly holes in otherwise beautiful products. I expect kiss connectivity to spark an immediate wave of industrial design innovation.

Keyssa verwacht Kiss Connectivity producten te lanceren in de eerste helft van 2015.

ces-2015-banner-eventwall