Krijgen we in 2015 eindelijk hologrammen te zien?

Decennia geleden verschenen ze voor het eerst in science fiction video’s: de hologrammen. Sinds die tijd hebben ingenieurs zich lang bezig gehouden met het idee van hologrammen. Recent onderzoek wijst uit dat de technologie theoretisch gezien klaar is om functionele hologrammen te maken. Zo zijn er nieuwe schermen, nieuwe methoden om 3D data te verzenden en te ontvangen en hebben we eindelijk de juiste internet snelheid.

Er zijn verschillende ontwerpen in de maak, maar nog geen enkel ontwerp is op de markt gebracht. Het laatste prototype is van Bristol Univeristy, waarbij zij ultrasound technologie gebruiken om een hologram te maken. In het geval van de Bristol University gaat het om een bol die zowel te voelen als te manipuleren is door de gebruiker.

Onderstaande infographic van WhichVoIP geeft weer welke technologieën er worden gebruikt om hologrammen te maken. Een aantal daarvan zijn geïnspireerd op Star Wars.

Hologrammen zullen dit jaar nog geen gemeengoed gaan worden, maar misschien krijgen we aan het eind van het jaar al wel een voorproefje met hologrammen voor de consumentenmarkt.

hologram_phones_ig_770x8057

ces-2015-banner-eventwall